추석음식-동그랑땡

추석음식-동그랑땡

김채원 /

2022-09-10

K-FOOD

조회수 465

  • Dong-geulangttaeng, Korean flat meatball, is one of the most popular food on Chuseok, Korean Thanksgiving Day.

    동그랑땡은 한국에서 추석에 즐기는 가장 인기있는 명절음식 중 하나입니다.


    1. Main ingredients for Dong-geulangttaeng are minced pork, tofu, onion, green onion, carrot, mushroom, eggs and flour.

    동그랑땡의 주재료는 간돼지고기, 두부, 양파, 파, 당근, 버섯, 계란, 밀가루입니다.


    2. Seasoning ingredients are salt, ground black pepper, crushed garlic, sesame oil and cooking wine.

    양념재료는 소금, 간후추, 간마늘, 참기름, 맛술입니다.

  • 3. Chop the vegetables finely.

    모든 야채를 잘 다져주세요.


    4. Mash the tofu and squeeze out the excess water.

    두부를 잘 으깬 후 물끼를 제거해주세요.

  • 5. Mix all the ingredients in a bowl except eggs and flour.

    계란과 밀가루를 제외한 모든 재료를 큰 그릇에 모두 넣어 섞어주세요.


    6. Shape the mixture into round and flat patties, coat the patties with flour and dip in the egg wash.

    섞인 재료를 동그랗고 납작하게 모양을 잡고, 밀가루를 고루 무친 후에 계란물을 입혀주세요.

  • 7. Pan-fry the patties on medium-low heat until they turn golden brown.

    노릇 노릇해질때까지 약한 불에서 프라이팬에 구워주세요.


    8. Now, enjoy well-cooked Korean flat meatball, Dong-geulangttaeng.

    이제 잘 구워진 동그랑땡을 맛있게 즐겨주세요.