김정원 /
2022-09-10
K-FOOD
조회수 494
On Chuseok, Korean Thanksgiving Day, Koreans make and eat Cojijeon, Korean skewers.
추석에 한국사람들은 꼬지전을 만들어 먹습니다.
1. These are main ingredients for Korean skewers – beef, fish meat, mushroom, paprika, ham and flour. (If you want, you can add, subtract, or replace ingredients except flour)
꼬지전의 주재료는 소고기, 맛살, 버섯, 파프리카, 햄, 밀가루입니다. (원하는 경우 밀가루 이외 재료를 더하거나 빼거나 다른 것으로 바꿀 수 있습니다)
2. For seasoning, prepare soy sauce, sesame oil, cooking wine, black pepper, sugar, salt, garlic.
양념을 위해 간장, 참기름, 맛술, 흑후추, 설탕, 소금, 마늘을 준비해주세요.
3. Cut all ingredients in similar length and thickness.
모든 재료는 비슷한 길이와 굵기로 잘라주세요.
4. Season beef with soy sauce, sesame oil, cooking wine, ground black pepper, sugar, salt, crushed garlic.
소고기는 간장, 참기름, 맛술, 간후추, 설탕, 소금, 간마늘로 양념해주세요.
5. Skewer all ingredients with a needle-like stick.
모든 재료를 꼬지에 꽂아주세요.
6. Coat both side of the skewers with Korean pancake powder or flour and dip the skewers into beaten eggs to lightly coat.
꼬지 양면에 부침가루나 밀가루를 고루 무친 후에 계란 물을 입혀주세요.
7. Pan-fry the skewers on medium-low heat until they turn golden brown.
노릇 노릇해질때까지 약한 불에서 프라이팬에 구워주세요.
8. This is well-cooked delicious Korean skewer, Cojijeon.
이것이 맛있게 잘 요리된 한국의 추석음식 꼬지전입니다.