이유안 /
2022-09-18
K-FOOD
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Chuseok is one of the biggest holidays in Korea.
People thank their ancestors for finishing the year's harvest safely on Chuseok.
So in Chuseok, people prepare many foods while having a memorial service for ancestors.
추석은 한국의 큰 명절 중 하나이다.
사람들은 추석에 조상들에게 한 해의 추수를 무사히 마친 것을 감사한다.
그래서 추석에 사람들은 조상에게 제사를 지내며 많은 음식들을 준비한다.
사진출처: 직접촬영
In Korea’s Chuseok, people have a memorial service for ancestors, appreciating a successful harvest.
So they put apple, pear, jujube, and chestnut on the memorial service table.
한국의 추석은 조상들에게 추수를 무사히 끝낸 것을 감사하며 차례를 지낸다.
이 때 차례에는 그 해에 수확한 사과 배 대추 밤 등을 차례상에 올린다.
사진출처: 직접촬영
Jeon is a food made with oil by coating various ingredients with flour and eggs.
Jeon was cooked a lot on various feasts, including the holidays.
Each house has a variety of types of pancakes cooked on holidays, but there are typical zucchini pancakes and fish pancakes.
전은 여러가지 재료를 밀가루와 계란을 묻혀 기름이 부친 음식이다.
전은 명절을 포함한 여러가지 잔칫날에 많이 요리되어졌다.
집마다 명절에 요리하는 전의 종류는 다양하지만 대표적으로는 애호박전, 생선전이 있다.
사진출처: 직접촬영
Songpyeon is a rice cake made by kneading the rice flour and adding a filling.
Songpyeon is divided into red bean songpyeon, sesame songpyeon, jujube songpyeon, and pine nut songpyeon according to the type of filling.
In the old days, people made songpyeon with newly harvested rice and performed ancestral rites on Chuseok, and visited their ancestors' graves.
This tradition remains on Chuseok.
멥쌀가루를 익반죽하여 소를 넣고 모양을 만들어 찐 떡이다.
송편은 소의 종류에 따라 팥 송편, 깨 송편, 대추 송편, 잣 송편 등으로 나뉜다.
옛 사람들은 추석에 햅쌀로 송편을 빚어 차례를 지내고 조상의 묘를 방문했다.
이 전통은 지금까지도 추석에 남아있다.
사진출처: 직접촬영