차민서 /
2023-07-08
HERITAGE
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Hello! My name is Minseo Cha and I am from Usco. Usco means youth storyteller culture organiztion. I will explain the Kimchi making, which is registered as a national intangible cultural property, a cultural heritage of Korea. 안녕하세요 제 이름은 차민서이고 저는 유스코에서 왔습니다. 유스코는 youth storyteller culture organization 의 줄임말 입니다. 저는 한국의 문화유산인, 국가무형문화재로 등록되어있는 김치 담그기에 대한 내용을 설명하겠습니다. 사진은 직접 촬영하였습니다. Photo by Minseo
As many of you know, spicy and delicious Kimchi is a traditional Korean food. People have traditionally made kimchi at home for a long time, and it is still one of the customs that is loved by the whole nation beyond economic or social differences and backgrounds. Making Kimchi together is a cooperative and harmonious activity that the whole family makes together on special days such as holidays. It is a custom to make Kimchi together and share Kimchi which is made by family and neighbors. 많이들 알고 계시지만 매콤하고 맛이 좋은 김치는 한국의 전통음식입니다. 오래전부터 사람들은 전통적으로 집에서도 김치를 만들어왔고, 그 풍습이 아직까지도 꽤나 이어져 경제적 혹은 사회적 차이와 배경을 넘어 전국민에게 사랑을 받는 풍습 중 하나입니다. 김치를 함께 만드는것은 명절과 같이 특별한 날에 온 가족이 모여 함께 만드는 협동적이고 화합적인 활동입니다. 다같이 김치를 담그고 가족끼리,이웃끼리 자신이 담근 김치를 나누기도 하며 나누고 즐기는 풍습입니다. 사진은 직접 촬영하였습니다. Photo by Minseo
Making Kimchi requires skill, sincerity, and effort, but it doesn't require such amazing skills. Of course, it's hard to do it alone because we used to make it together. Now, how do you make such great Kimchi? There are many kinds of Kimchi. If you say anything about a vegetable, there could be a kimchi made from it. Kimchi made with cabbage, Kimchi made with radish, Kimchi made with carrots, etc. The methods of making Kimchi are all similar, but among them, we will look at the most widely known and common methods of making cabbage kimchi. 김치를 만드는데는 기술과 정성, 노력은 필요하지만 엄청날 정도의 기술은 필요하지 않습니다. 물론 다 함께 만드는 것이라 혼자하기엔 무리가 있죠. 이렇게 엄청난 김치 담그는 것은 어떻게 하는 걸까요? 일단 김치는 여러가지 종류가 있습니다. 아마 채소 하나를 아무거나 말해도 그것으로 만든 김치가 있을 정도이죠. 배추로 만든 김치, 무로 만든 김치, 당근으로 만든 김치 등등 여러가지가 있죠. 김치를 만드는 법은 다 비슷 비슷 하지만, 그중에서도 우리는 가장 널리 알려지고 일반적인 배추김치 만드는 법에 대해 알아보겠습니다. 사진출처: 국가문화유산포털 https://www.heritage.go.kr/unisearch/images/imp_intangible_cult_prop/2018022616385700.jpg https://www.heritage.go.kr/unisearch/images/imp_intangible_cult_prop/2018022616395100.jpg
First, you have to marinate cabbage in salt water for 8 hours, as much as 10 hours. In the meantime, mix vegetables such as radish and green onion, salted shrimp, onions, and add garlic, a lot of pepper powder. Then, you must add about two cups of soju to complete the seasoning sauce. Now, you have to apply this seasoning to the salted cabbage and make kimchi. At this time, it takes a lot of time and effort because you have to mix it well between each leaf of cabbage. But once you make a lot, I think it'll be good to eat and enjoy. You should try it, too. 우선 양배추를 소금물에 8시간, 많게는 10시간 절여야 합니다. 그동안 무,파 같은 채소들을 손질한 것과 새우젓, 양파,마늘을 섞은 뒤 고추가루를 가득 넣고 소주를 두컵정도 넣어 양념 소스를 완성합니다. 이제 완성한 이 양념을 소금물에 잘 절여진 배추에 구석구석 발라서 김장해야합니다. 이때, 배추 한잎 한잎 사이사이도 잘 버무려야해서 많은 시간과 정성이 필요합니다. 하지만 한번 많이 만들면 두고두고 먹기도 좋고 즐거울 것 같습니다. 여러분도 도전해보세요. 사진출처: 국가문화유산포털 https://www.heritage.go.kr/unisearch/images/imp_intangible_cult_prop/2018022616350400.jpg https://www.heritage.go.kr/unisearch/images/imp_intangible_cult_prop/2018022616363300.jpg